Apr 26, 2012

VLAVES | Art Exhibition

Το ΜETAPolis ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με την εικαστική αναζήτηση 9 καλλιτεχνών πάνω στην έννοια της «βλάβης»
Βλάβη της πολιτείας. Βλάβη του σώματος. Βλάβη της ψυχής. Βλάπτω. Βλάπτομαι. Ας ακούσουμε τον Δημοσθένη: «Τα σφάλματα, συσσωρευόμενα καθένα λίγο-λίγο, γίνονται για την πόλη καθολική βλάβη»….
Απόσπασμα από κείμενο του συγγραφέα Σπύρου Καρυδάκη για την έκθεση


Στον καινούριο χώρο του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, που ξαναανακαλύπτει τον εαυτό της και αποτελεί εκ νέου πόλο συνάντησης και πολιτισμού, παρουσιάζεται, η έκθεση με τίτλο VLAVES.
9 σύγχρονοι δημιουργοί διερευνούν τη «βλάβη» της εποχής μας με έργα φτιαγμένα ειδικά για την έκθεση, ο καθένας με το προσωπικό του ιδίωμα. Πρόκειται για μία ομαδική επιμέλεια των συμμετεχόντων και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εικαστικών μέσων. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από μία σειρά δράσεων που προέκυψαν από την αναζήτηση της έννοιας της «βλάβης».
Συμμετέχουν : Θοδωρής Βερονίκης (Φωτογραφία), Μυρτώ Βουνάτσου & Στέλιος Ντεξής (Βίντεο-Εγκατάσταση), Βαγγέλης Γεραλέξης (Φωτογραφία), Γιάννης Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία/instagram), Κώστας Κουρτίδης (Φωτογραφία), Φωτεινή Πούλια (Σχέδιο), Χρύσανθος Σωτηρόπουλος (Ζωγραφική), Έφη Φουρίκη (Βίντεο-Εγκατάσταση)
Οι καλλιτέχνες της έκθεσης στηρίζουν τους «Γιατρούς του Κόσμου»


ΜETAPolis
Η Φωτογραφική Ομάδα που ίδρυσαν το 2009 ο Γιάννης Γιαννακόπουλος και ο Κώστας Κουρτίδης μαζί με τα μέλη της, αναζητούν την δική τους μετεξέλιξη της πόλης, την METApolis. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στο χρονικό «μετά» (post) και στο «ομοαναφορικό μετά» (meta). Η μετεξέλιξη της πόλης, αλλά και η ερμηνεία της μέσα από τη συγκέντρωση των επιμέρους τμημάτων της, μέσα δηλαδή από την ίδια την πόλη, από όλους εμάς. Εμπεριέχει & ξεπερνά τον όρο Πόλη- Μητρόπολη. Αυτό είναι η Μετάπολις;
Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας, ο νέος χώρος του ΜETAPolis στην οδό Αιόλου φιλοδοξεί να αποτελέσει μία πλατφόρμα συνάντησης καλλιτεχνών και κοινού.

Facebook Event
ΜETAPolis
Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη, Αθήνα 105 60
Ημιόροφος
www.metapolis.gr info@metapolis.gr, τηλ. 210-3253550,

No comments:

Post a Comment