May 2, 2012

Σωκράτης Λαμπρόπουλος - Σκηνοθέτης - Ζωγράφος - Σκηνογράφος

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος ανακαλύπτει την αγάπη του για τη ζωγραφική και για τις τέχνες γενικότερα από πολύ μικρή ηλικία. Στην ηλικία των 6 ετών παρακολουθεί μαθήματα.
Αργότερα, στα μαθητικά του χρόνια, ασχολήθηκε με το θέατρο, τη μουσική και διακρίθηκε στη ζωγραφική σε διεθνή διαγωνισμό. Το 1995 δημιούργησε το ‘Μουσικό σύνολο’, χορωδία και ορχήστρα.



Την ίδια περίοδο μαθήτευσε κοντά στο γλύπτη Νίκο Στέφο, σε σχέδιο και χρώμα, στην Αθήνα.

Το 2000 μπήκε στη σχολή καλλών τεχνών και τεχνολογίας του Middlesex university of London από το οποίο αποφοίτησε με άριστα, κοντά στον διεθνή εικαστικό, Νίκο Ναυρίδη και στην διεθνή εικαστικό Κατερίνα Αποστολίδου.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στη σκηνογραφία, την οργάνωση καλλιτεχνικών παραγωγών και τον σχεδιασμό στο ίδιο πανεπιστήμιο αποκτώντας το M.A. in design με άριστη βαθμολογία και διάκριση για πρώτη φορά στα χρονικά αυτού του κλάδου.

Ταυτόχρονα παρακολούθησε για 5 εξάμηνα, στο τμήμα θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα σκηνογραφίας της μεγάλης σκηνογράφου, Λαλούλας Χρυσικοπούλου.

Το 2003 δημιούργησε με τους Γιώργο Λαμπρόπουλο, Ελένη Πετροπούλου και Γιάννη Μούτσο την καλλιτεχνική εταιρεία Global arts και τα πολυθεάματα ‘global ballet & concert’ 2003, ‘Ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων’ 2004 και ‘Modern city’ 2005-2006.

Την ίδια περίοδο σκηνογράφησε το έργο ‘Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός’ του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη 2003 στην Αθήνα.

Το 2007 σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο του Άλμπερτ Καμύ ‘Η Παρεξήγηση’ σε μετάφραση Γιάννη Θηβαίου.

Το 2009 σκηνοθέτησε το χορόδραμα Romeo & Juliet σε μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Από τον Φεβρουάριο του 2007- 2010 διατέλεσε τακτικό μέλος του Πνευματικού και Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Κορινθίων. Επίσης, είναι μέλος Δ.Σ της Ενώσεως Κορινθίων.

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος έχει δημιουργήσει πάνω από 150 ζωγραφικούς πίνακες, 14 video art που παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Αθήνα, έχει εκπονήσει πολλές ερευνητικές εργασίες πάνω σε εικαστικά θέματα, θεάτρου και σκηνογραφίας και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια από τη θέση του οργανωτή και του εισηγητή.

Επικοινωνία



1 comment: