May 31, 2012

9 /52 Meltin' Ice

Τελευταία μέρα του Μαΐου σήμερα και από αύριο μπαίνει πανηγυρικά το Καλοκαίρι. Έχουμε εκλογές (πάλι) οι πανελλήνιες συνεχίζονται, η ανεργία ανεβαίνει και έρχονται ζέστες. Για αυτό κι έβαλα μία ανάλογη φωτογραφία. Διακοπές υποθέτω δεν θα έχει για πολλούς φέτος ή πιθανότατα θα έχει για λιγότερους από ότι πέρσι. Οπότε υπομονή για να τα βγάλουμε πέρα με όλα αυτά. 
Μία λέξη εκφράζει αυτή την μετάβαση..
ice cube meltin


Αλλαγή

Αλλαγή στον μήνα και στην εποχή.
Αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό (υποτίθεται)
Αλλαγή των μαθητών σε υποψήφιους ακαδημαϊκούς πολίτες. (οι απόψεις διίστανται για την ορθότητα του όρου αυτού όσον αφορά σπουδαστές ή φοιτητές).
Αλλαγή για τον εργαζόμενο στην ανεργία και για κάποιους τυχερούς αντίστροφα.
Αλλαγή στο κλίμα και στην θερμοκρασία. (κάτι για βροχές άκουσα πάλι βέβαια).(1)
Αλλαγή καταστάσεως του πάγου σε νερό. (2)

Όπως και να το κάνουμε οι αλλαγές γίνονται ή με το καλό ή με το άγριο. Επικρατεί η άποψη ότι "κάθε αλλαγή γίνεται για καλό" αλλά προτιμώ το "προσπάθησε να βγάλεις ότι καλύτερο από κάθε αλλαγή που προκύπτει" Φαίνεται ίσως λιγότερο αισιόδοξο αλλά μοιάζει πιο ρεαλιστικό. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για αλλαγές από τα επόμενα λεπτά στις επόμενες ώρες μέρες μήνες χρόνια κτλ. Αυτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε ούτε να σταματήσουμε την ροή του χρόνου έχουμε όμως την δυνατότητα να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. 

Και ξεκίνησα αυτό το post το πρωί και τρέχω να προλάβω να το ετοιμάσω πριν πάει 00:00 και αλλάξει ο μήνας.. Να η αλλαγή που με κυνηγάει. Θεώρησα σωστή την επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας για λόγου που ανέφερα παραπάνω [(1) και (2)]. :P 

Καλό μήνα λοιπόν για αύριο και καλό Καλοκαίρι να έχουμε.
(καλές διακοπές για όσους είναι τόσο τυχεροί)







No comments:

Post a Comment