Apr 10, 2012

Το Facebook αγόρασε το Instagram για 1 δις δολάρια


Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την εξαγορά της δημοφιλούς υπηρεσίας μοιράσματος φωτογραφιών Instagram έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. >>>Στο μήνυμά του ο Ζάκερμπεργκ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει η ανεξάρτητη ανάπτυξη του Instagram, η ομάδα του οποίου θα ενταχτεί στο Facebook.
«Το γεγονός ότι το Instagram συνδέεται με άλλες υπηρεσίες πέρα από το Facebook είναι σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας», λέει ο Ζάκερμπεργκ και προσθέτει ότι η δυνατότητα δημοσίευσης και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα θα διατηρηθεί όπως και «η δυνατότητα να σε ακολουθούν στο Instagram χωριστά από το Facebook». 
To Instagram δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να ανεβάζουν φωτογραφίες και προσφέρει έτοιμα φίλτρα (όπως σέπια) που δίνουν στις εικόνες έναν διαφορετικό, ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Οι χρήστες, που είναι περίπου 30 εκατομμύρια και αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, μπορούν ακόμη να σχολιάζουν ο ένας τις εικόνες του άλλου. 
Αρχικά ήταν πρόγραμμα διαθέσιμο μόνο για τις συσκευές iOS της Apple αλλά πρόσφατα το Instagram μεταφέρθηκε και σε κινητά Android με τεράστια επιτυχία.

No comments:

Post a Comment