Dec 20, 2012

38 / 52 Τι άνθρωπος γίνομαι;



Κατά περιόδους όλοι έχουμε σκαμπανεύασματα και βιώματα που επηρεάζουν τόσο την ψυχολογία μας όσο και την συμπεριφορά μας. Και παρασυρόμαστε μέσα σε αυτές τις λανθασμένες αντιδράσεις χωρίς να υπολογίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις.. Αλλά έρχεται η στιγμή που ίσως αδικήσουμε κάποιον, πολλές φορές στο ελάχιστο, και βλέποντας πόσο επηρεάζεται από αυτή μας την κίνηση, κάτι αλλάζει. 

Στιγμιαία αρχίζει η αναζήτηση της αιτίας όλων αυτών. Και την βρίσκουμε εκεί ακριβώς που ξέραμε ότι θα κρυβόταν. Στα πρόσωπα ή στα πράγματα που μας άλλαξαν από την αρχή. Επιλέγουμε λοιπόν αν θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον έλεγχο σε "αυτούς" ή θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε την σκέψη μας στο σημείο όπου ο θυμός αποτελεί μία στιγμιαία αντίδραση και καταλαγιάζει με 1-2 βαθιές αναπνοές, εκεί που τα όριά σου είναι άρρηκτα και οι κοινές απόψεις δείχνουν την ύπαρξη ουσιαστικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων ενώ από την άλλη η διαφωνία είναι μία υγιέστατη δραστηριότητα εφόσον αποκομίζουμε κάτι από αυτήν. 

Πρέπει λοιπόν να ζυγίσουμε το παρελθόν και το παρόν μας, συγκρίνοντας το ποιοι ήμασταν πριν και τι καταλήξαμε να είμαστε μετά. Ti μας αρέσει περισσότερο..? Ποιοι θέλουμε να είμαστε για μας? Πως θέλουμε να μας βλέπουν οι άλλοι? Και μέσα από όλα αυτά θα επαναφέρουμε την ηρεμία στις διαπροσωπικές σχέσεις και θα μειώσουμε τις παράπλευρες "απώλειες". 
Χριστούγεννα έρχονται. Aς κάνουμε την αυτοκριτική μας κι ας φερθούμε επιτέλους σωστά. Κι εσείς κι εγώ.! 

PS: Ααα. Έρχεται και το τέλος του κόσμου, αύριο στις 13:00. Επομένως καλή αντάμωση. :P 


No comments:

Post a Comment