Jan 17, 2013

41 / 52 Titleless


Ταξιδεύουμε. Διανύουμε αποστάσεις μέσα στο χρόνο κι ας είμαστε στην πραγματικότητα στάσιμοι. Αποσκοπούμε σε πράγματα που μας δίδαξαν να θεωρούμε απαραίτητα ώστε να κυριεύσουμε την ευτυχία, την ευημερία και την ολοκλήρωση. Μα  τι από αυτά που κουβαλάμε στις αποσκευές μας μπορούν πραγματικά να μας οδηγήσουν εκεί; 
Ποια ιδανικά και ποιες αξίες θα μας δώσουν αυτό που οι άλλοι μας υποσχέθηκαν. Την γεμάτη ζωή;



Photo: Dolkin
Text : TrendoSkylo










Σαν βυθισμένη πολιτεία περιμένοντας ένα φως να την σώσει απ'το σκοτάδι έτσι και τα όνειρά μας βυθίζονται στο μαύρο μιας αβύσσου που ονομάζεται ψυχή.. Μία μία οι σκέψεις και τα θέλω μας λιμνάζουν στο αδιέξοδο μιας ατέρμονης προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο.. Παλεύοντας να γεμίσουμε τα κενά που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε στον εαυτό μας με ύλη.. και να απλουστεύσουμε την καθημερινότητά μας, νεκρώνουμε ότι πιο αγνό μας έχει απομείνει.. Μολύνοντας την ψυχή και το σώμα με ενέσεις απληστίας, αυτοκαταστρέφουμε τον ψυχικό και πνευματικό μας κόσμο.. Βυθιζόμαστε στο βούρκο μιας νωχελικής κοινωνίας και απλά κοιτάμε αμέτοχοι το αποτέλεσμα .. 
Αναλωνόμαστε ψάχνοντας την ουσία σε πράγματα ανούσια.. Αγχωμένοι επειδή έτσι "πρέπει", σκεφτόμαστε τον προορισμό ενώ χάνουμε την μαγεία του ταξιδιού που για κάθε άνθρωπο είναι τόσο μοναδικό, τόσο ξεχωριστό.. Και φτάνοντας εκεί συνειδητοποιούμε πόσο λάθος ήμασταν .. 

Μετράμε στιγμές που χάθηκαν, στον βωμό της ύλης, αναλογιζόμενοι των ευθυνών με ένα πνευματικό επίπεδο τόσο υποτονικό που αγγίζει το μηδέν.. Μετανιώνουμε για κάτι που δεν έχει γυρισμό.. 
Μην αφήσεις την ψυχή σου να βουλιάξει στο σκοτάδι ..μην παρασύρεσαι από την ακόρεστη μανία της σάρκας αλλά από αυτά που σε κάνουν άνθρωπο.. Από αυτά που όταν φτάσεις στον προορισμό σου θα κοιτάξεις πίσω και θα δεις ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια γνώσεις και σοφία ...

TrendoSkylo
17/01/2013

No comments:

Post a Comment