Jun 17, 2012

11 / 52 Trash Can / Vintage Tutorial




Ημέρα εκλογών και σήμερα.. Τελευταία γίνεται πολύ συχνά αυτή η διαδικασία οπότε δεν μας κάνει και ιδιαίτερη αίσθηση. Αν και διακυβεύονται πολλά τα οποία δεν θα αναλύσουμε. Δεν είμαστε εδώ για αυτό άλλωστε.

So... Προσπάθησα να προλάβω  το 52weeks και να το φέρω στην σωστή σειρά και νομίζω τα κατάφερα.
Plus σήμερα έχω και ένα ευχάριστο δωράκι για όσους λατρεύουν το Vintage - Indie στυλ στις φωτογραφίες.
 Έχω δοκιμάσει αρκετά tutorials για vintage ύφος αλλά με αυτό εντυπωσιάστηκα. Όλα έτσι κι αλλιώς τα ίδια πράγματα πειράζουν σε γενικές γραμμές απλά με διαφορετικό τρόπο.
Βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλά διαφορετικά είδη Vintage αλλά προσωπικά αυτό με καλύπτει για all-around χρήση.

Χίαρ γουι Γκόου..

Η φωτογραφία που θα επιλέξουμε να φτιάξουμε θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα σωστό white balance. Δηλαδή τα λευκά να είναι όσο τον δυνατόν λευκά και να μην έχουν αποχρώσεις του γαλάζιου ή του ροζ. Αν χρησιμοποιήσουμε μια φωτογραφία ποy τραβήξαμε κάτω από δυνατό ήλιο θα πρέπει το wb να είναι ρυθμισμένο ή στην λήψη με φως του ήλιου ή manually στους 5500-5600 kelvin. Δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσουμε άλλες ρυθμίσεις, μπορεί άλλωστε το αποτέλεσμα να βγει καλύτερο, αλλά με σωστό wb έχουμε καλύτερο έλεγχο στην φωτογραφία. Το tutorial προσθέτει μπλε και ροζ layers οπότε αν δεν προσέξουμε το wb θα βρεθούμε με κάποιες ίσως υπερβολές. Αλλά όπως ξέρουμε όλα αυτά είναι υποκειμενικά.. Οπότε feel free να δοκιμάσετε ότι θέλετε. 
Βήμα 1
Ανοίγουμε την φωτογραφία στο Photoshop (ναι σε αυτό το διάολο που κάνει τον κόσμο γύρω μας μαγικό).

Βήμα 2
Κάνουμε duplicate το βασικό layer (βασικό είναι αυτό με το λουκέτο) ώστε να μην πειράξουμε τίποτα στην φωτογραφίας μας και να μην τρέχουμε μετά πανικόβλητοι. Επιλέγοντας το layer που δημιουργήσαμε με το ποντίκι, κάνοντας το μπλε δλδ, κοιτάμε πάνω στο blend mode (πανω απο τα layer) μία λίστα που έχει πολλές επιλογές  με προεπιλογή το normal και ψάχνουμε να βρούμε την hard light. Αν το κάναμε σωστά η φωτογραφία μας θα σκοτεινιάσει λίγο και θα ανεβάσει τα contrast.







Βήμα 3 
color selectionΚάτω δεξιά βλέπουμε κάποια εικονίδια, επιλέγουμε το μεσαίο (με τον κύκλο και την διαγώνιο) και μας ανοίγει μία λίστα με επιλογές. Εκεί διαλέγουμε το Solid Color. Αυτή η κίνηση θα μας δημιουργήσει ένα layer γεμισμένο με το χρώμα που θα επιλέξουμε. Αυτόματα μας ανοίγει το παράθυρο επιλογής χρωμάτων. Κάτω κάτω στο νέο αυτό παράθυρο έχει ένα κενό text box με την # δίπλα. Εκεί μέσα μπορούμε να βάλουμε τον κωδικό του χρώματος που χρειαζόμαστε εφόσον τον ξέρουμε. Ευτυχώς εμείς τον ξέρουμε :P Βάζουμε λοιπό τον κωδικό 070142 και πατάμε OK. Το νέο layer έχει χρώμα μπλε σκούρο. Επιλέγοντας το layer αυτό (να γίνει μπλε) πάμε πάλι στο blend mode όπως κάναμε νωρίτερα αλλά αυτή τη φορά επιλέγουμε το Exclusion.










Βήμα 4
Πάμε πάλι στον κύκλο χαμηλά και αυτή τη φορά επιλέγουμε να μας ανοίξει το Levels. Εδώ δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά. Στο σημείο που βλέπουμε 3 κουτάκια με αριθμούς στη σειρά και γράφουν "0" , "1.00", "255", το μόνο που θέλουμε είναι το 0 να το κάνουμε 11 και πατάμε OK. Αφήνουμε οτιδήποτε άλλο όπως είναι.


Βήμα 5 
Ξαναπάμε κάτω δεξιά και επιλέγουμε πάλι solid color με κωδικό de9b82. Πατάμε ΟΚ. Πάμε στο blend mode και επιλέγουμε soft light ενώ δίπλα ακριβώς κατεβάζουμε το opacity στο 75% (ροζ απόχρωση).

Βήμα 6
Πάλι solid color (το μάθαμε τώρα ;)) με κωδικό fed1eb, blend mode soft light και opacity 50%.  (ροζ απόχρωση) .


Βήμα 7 

Solid color για τελευταία φορά με κωδικό 070044, επιλέγουμε exclusion opacity όπως είναι. (μπλε απόχρωση).

Βήμα 8
Κάνουμε πάλι duplicate το βασικό layer (αυτό με το λουκετάκι) και με το ποντίκι το παίρνουμε και το τραβάμε πάνω από όλα τα άλλα layer. Βλέπουμε επομένως πάλι την αρχική μας εικόνα. Πηγαίνουμε στο blend mode και επιλέγουμε soft light.

Βήμα 9
αποθηκεύουμε σε psd ή tiff ή jpg και χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε.

Για ευκολία παραθέτω και το video

Όλες οι φωτογραφίας επεξεργάστηκαν με αυτές τις οδηγίες χωρίς να αλλάξω ρυθμίσεις ή να παραλείψω κάποιο βήμα. Δοκιμάστε το και δείτε τι μπορεί να κάνει.. 





No comments:

Post a Comment