Sep 22, 2012

Lomo 101

Pop διάθεση με vintage παρατράγουδα και Lomo scannar-ίσματα. Άλλο ένα thread με συγκεκριμένο ύφος (να δούμε πόσα ακόμη θα φτιάξω..) για να στριμώξω το υλικό που μαζεύω καθημερινά.















Lomo λοιπόν.


Παρέλαβα τα σκαναρισμένα αρνητικά μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και προσπαθούσα να αποφασίσω πως θα τα διοχετεύσω στο internet. Σίγουρα θα έμπαιναν στο blog αλλά με ποιον τρόπο;
Θα μπορούσα να "κλέψω" και να τα πετάω μέσα στο 52 weeks project αλλά έτσι θα έβγαινα εκτός προγράμματος και θα άραζα για 20-24 εβδομάδες χωρίς να τραβάω φωτογραφίες για το συγκεκριμένο θέμα. Η λύση είναι μία.. Καινούρια κατηγορία.

Έχω ξεκινήσει πολλές κατηγορίες και threads στο blog, από αυτές μερικές τσουλάν ομαλά ενώ κάποιες άλλες σέρνονται ή και σταμάτησαν τελείως. Αλλά τι να το κάνεις; Ήθελα ποικιλία στο blog μου και πολλές κατηγορίες για ν διαλέξει ο αναγνώστης αυτό που τον ενδιαφέρει.. (μην μάθω ότι διαβάζετε συγκεκριμένα θέματα και όχι όλο το blog, I will hunt you down one by one!! :P)

Σόου χίαρ γουί γκόου

Lomo 10x

2 φιλμ εμφανίστηκαν με 24 φωτογραφίες και παρόλο τους φόβους μου δεν υπήρχαν καμένες λήψεις. Ίσως 1-2 φωτογραφίες που πήραν φως και κάποια άλλα παρατράγουδα του στυλ "Ωπ έχω τα αποτυπώματα του υπαλλήλου από το εμφανιστήριο στην φωτογραφία μου.." 

Ακούς φανταστικέ φωτογράφε.;; Έχω τα αποτυπώματά σου πάνω στα τετράγωνα καρέ μου... 

Αλλά οκ.. Δεν θα συγχυστώ αυτή τη φορά. / Θα τα πάρω όμως αν δω οτιδήποτε πάνω στο b/w 120αρι μου.. 

Στο θέμα μας λοιπόν. 1 Lomo σε κάθε post ανά εβδομάδα, όπως ακριβώς βγήκε από το εμφανιστήριο  και διαβάστηκε από το scanner του φανταστικού φωτογράφου που αναφέρθηκε διακριτικά παραπάνω. Στραβή, α-crop-άριστη με τα χρώματά τα της και καμένη εάν είναι. Original εικόνες όπως τραβήχτηκαν χωρίς επεξεργασία και συμμαζέματα για ν πιάσουμε αυτό το feeling του φτηνού φιλμ και της φτηνής (ας πούμε) εμφάνισης αλλά και την δυσκολία που παρουσιάζει η χρήση αναλογικών μηχανών χωρίς την δυνατότητα preview του αποτελέσματος.  Η κατηγορία αυτή θα είναι ένα ημερολόγιο που θα αποτυπώνει την πρόοδο και την εξέλιξη από καρούλι σε καρούλι. Εάν δηλ. υπάρξει εξέλιξη και βελτίωση.. :P

Υλικό θα έχουμε σίγουρα αρκετό αφού εξαιρέσω από τη διαδικασία κάποιες φωτογραφίες που δεν θα αξίζουν να μπουν.

Image 101. 

Θεός Ποσειδώνας. Περιοχή Άγιος Νικόλαος/Ποσειδωνία Κορίνθου. Φήμες ήθελαν το άγαλμα να κρατούσε μεταλλική τρίαινα η οποία κλάπηκε όπως λένε πιθανότατα από μετανάστες αλλά στην πραγματικότητα εφόσον πρόκειται για πιστό αντίγραφο δεν συνοδευόταν ποτέ από ανάλογο αξεσουάρ.

God Poseidon
Lomo image 101. Θεός Ποσειδώνας
Until next time 
Repetition and Learning

10 RULES
1. Πάρε την κάμερα μαζί σου όπου και να πας

2. Χρησιμοποίησε την μέρα και νύχτα

3. Η Λομογραφία είναι μέρος της ζωής σου και όχι μια παρέμβαση σε αυτήν

4. Δοκίμασε να κάνεις ασυνήθιστες λήψεις π.χ. από το ύψος της μέσης σου

5. Προσέγγισε το αντικείμενο της Λομογραφικής σου επιθυμίας όσο πιο κοντά γίνεται

6. Μην σκέφτεσαι (William Firebrance)

7. Να είσαι γρήγορος

8. Δεν χρειάζεται να ξέρεις από πριν τι έχεις αποτυπώσει στο φιλμ

9. Ούτε και μετά όμως

10. Μην ανησυχείς για τους κανόνες

No comments:

Post a Comment