Aug 30, 2012

Stack of Photos








Μία στοίβα φωτογραφίες που είχα να κάθονται άσκοπα στον σκληρό δίσκο. So here you go!!






Aug 29, 2012

22 / 52 HDR? No Thanks!



Στην προσπάθειά μας να αποθανατίσουμε την τέλεια εικόνα και να παρουσιάσουμε ένα άκρως ρεαλιστικό κατά την οπτική μας γωνία αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε διάφορα μέσα. Τεχνητούς φωτισμούς, ανακλαστήρες, πολύπλοκες επεξεργασίες στα προγράμματα όπως το Photoshop ή το Photomatix κτλ. Και όλα αυτά επειδή η φωτογραφική μηχανή πιάνει την εικόνα αλλά δεν έχει έναν εγκέφαλο καβάντζα να επεξεργάζεται αυτό που βλέπει και να το συμπληρώνει με πληροφορίες που ιεωρεί ότι τεριάζουν στην εικόνα που έχουμε μπροστά μας. Αυτό βοηθάει στο να αντιληφθούμε τρισδιάστατα τον κόσμο (σε αυτό βοηθά εννοείται και το γεγονός ότι έχουμε 2 μάτια) αλλά και να προσαρμοστούμε σε διαφορετικές θερμοκρασίες φωτός αλλά και διαφορετικές "φωτομετρήσεις".

Aug 28, 2012

Scroll Back B/W

Gas Mask & Patrik 2009  (Ίσως η αγαπημένη μου φωτογραφία) 

Βράδυ Τρίτης με τη Vodka να δίνει και να παίρνει στην βεράντα για να εκμεταλλευτώ το αεράκι και τη δροσιά που έφερνε. Αφού τριγύριζα άσκοπα στο Internet για κανένα 3ώρο και  έπαιξα 2-3 online παιχνίδια, ασυναίσθητα άνοιξα το photoviewer και χάζευα παλιότερες φωτογραφίες που είχα τραβήξει πριν 3-4 χρόνια όταν δηλαδή είχα πάρει πολύ ζεστά το άθλημα. 
Το σύστημα αρχειοθέτησης που χρησιμοποιώ είναι χαώδες. Βασίζεται σε πολύ βασικά κριτήρια όπως ημερομηνία δημιουργίας, έγχρωμη ή μαυρόασπρη, θέμα. Δεν χρησιμοποιώ tags ή keywords. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω κάποια φωτογραφία είτε παλιά, είτε καινούρια και σπαταλάω ακόμη και 40 λεπτά για να την εντοπίσω. Και συνήθως ΔΕΝ βρίσκεται στον φάκελο που υποτίθεται ότι πρέπει να βρίσκεται σύμφωνα με το σύστημα μου. 
Κατά τα ξημερώματα Τρίτης μέσα στην θολούρα μου κατέληξα σε ένα φάκελο  ο οποίος έδειχνε σωστός.. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες με παρόμοιο θέμα το οποίο κάθε τόσο έσπαγε με κάτι διαφορετικό. Η συλλογή αυτή περιελάμβανε φωτογραφίες που τράβηξα σε περίεργες, μαύρες περιόδους (ή έτσι μου φαινόταν τότε) όπου η ψυχολογία μου δεν βρισκόταν και στον απόγειό της, αλλά μέσα από αυτές προσπαθούσα να εξωτερικεύσω και να αποβάλλω όλα αυτά που με απασχολούσαν.

Aug 23, 2012

Fire: Σολομός Κορινθίας


Συχνό φαινόμενο και φέτος οι πυρκαϊές στην Κορινθία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στις 20-21/08 για άλλη μια φορά ξέσπασε πυρκαγιά στον σολομό Κορινθίας μία περιοχή όπου λίγες μέρες πριν είχε πάλι προβλήματα.

Aug 22, 2012

21 / 52 Αλλαγές

Right Or Left

When nothing goes right... Go left!! 

Τρίτη φορά που ξεκινάω αυτό το post. Και ελπίζω να είναι η τελευταία..
Αν και πήρε έναν πιο πολιτικό ύφος (άχρωμο και ακομμάτιστο), νομίζω ότι με εκφράζει απόλυτα.

Aug 18, 2012

20 / 52 Πύλος

Pylos Messinia HDR
"Κι ο ήλιος βγήκε, αφήνοντας τη λίμνη την πανώρια,
μες στον πολύχαλκο ουρανό, φως στους θεούς να φέρει
και στους ανθρώπους τους θνητούς στη γη την καρποδότρα.
Κι αυτοί ήρθαν στην καλόχτιστη τη χώρα του Νηλέα..."
Όμηρος, Οδύσσεια γ, 1-4.



" Η Πύλος είναι μια μικρή κωμόπολις με πληθυσμό γύρω στους 3.000 κατοίκους στην Νοτιοδυτική Πελοπόνησο. Είναι χτισμένη στον φυσικό κόλπο του Ναβαρίνου, που ορίζεται από την νήσο Σφακτηρία. Βρίσκεται σε απόσταση 52 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα, την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Μπορεί να προσεγγιστεί οδικώς από την Πάτρα (216 χμ) μέσω της διαδρομής Πάτρας-Πύργου-Κυπαρισσίας η οποία είναι ως επί το πλείστον παραθαλάσσια, ενώ από την Αθήνα (305 χμ.) προτιμάται η διαδρομή μέσω Κορίνθου-Αρτεμισίου-Τριπόλεως-Μεγαλόπολης-Καλαμάτας.

Aug 16, 2012

19 / 52 Επιτέλους διακοπές..


Μάζεψα κάποια υπόλοιπα που μου χρωστούσαν από κάτι φωτογραφίες, τηλεφώνησα σε μία πολύ καλή μου φίλη και οργανώσαμε μία 4ήμερη εκδρομή.. 

Που; 
Γιάλοβα.. Κοντά στην Πύλο..

Aug 3, 2012

18 / 52 The (Full) Moon And The Blue Full Μoon



2012

Η χρονιά με τις διπλές εκλογές αλλά και με τη διπλή πανσέληνο του Αυγούστου. 


Τρέφω μία συμπάθεια προς κάθε αστρονομικό φαινόμενο, σπάνιο κυρίως, που συμβαίνει κάθε μερικά (εκατοντάδες ίσως) χρόνια. Με θυμάμαι από μικρό, είτε με ένα μαυρισμένο από κερί γυαλί είτε με μάσκα οξυγονοκόλησης να περιμένω να δω την μερική έκλειψη ηλίου που συνέβαινε κάθε τόσα χρόνια Είτε να περιμένω να δω κομήτες να περνάνε στον νυχτερινό ουρανό. Και γενικά έχω πετύχει 3-4 παράξενα πραγματάκια. Έως πολύ παράξενα..  Ααα.. Μην ξεχάσω και τις ολικές εκλείψεις σελήνης. (Χωρίς γυαλί εννοείται.) Οι τελευταίες όμως μου φαίνονταν περίεργο φαινόμενο γιατί μέχρι μεγάλος δεν μπορούσα να καταλάβω τι έμπαινε μπροστα από τη Σελήνη και δεν την βλέπαμε. -"Είπαμε μου άρεσε να τα παρακολουθώ, όχι να διαβάζω βαρετά βιβλία αστρονομίας."- 

Aug 2, 2012

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2012


"πρόσκληση συμμετοχής στην 21η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας"



Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας προκηρύσσει την 21η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2012 και απευθύνει πρόσκληση σε νέους δημιουργούς ηλικίας 18-35 ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος, να υποβάλουν την εργασία τους προς αξιολόγηση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2012.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να συντίθεται από μια ενότητα οκτώ έως δώδεκα φωτογραφιών. Tο θέμα είναι ελεύθερο, αρκεί τα έργα να παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός φωτογραφικού project και να έχουν ομοιογένεια στο περιεχόμενο και το ύφος.

Η κατάθεση του υλικού γίνεται σε ψηφιακή μορφή, μέσω του δικτυακού τόπου του Athens Photo Festival ή ταχυδρομικά. Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία της πρότασης, σας συνιστούμε να διαβάσετε την προκήρυξη της πρόσκλησης με τους γενικούς όρους και τη διαδικασία υποβολής, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Όροι & Διαδικασία Υποβολής

ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗ
Για την ηλεκτρονική υποβολή της πρότασή σας, παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Για αποστολή μέσω ταχυδρομείου, παρακαλούμε κατεβάστε τη Φόρμα Συμμετοχής φόρμα συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί σε ηλεκτρονική μορφή, συνοδευόμενη από το φωτογραφικό υλικό ή/και video σε CD/DVD.
Για επιπρόσθετες πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το
Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, T: 210 9211 750, E: contact@hcp.gr.
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012


Διοργάνωση: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας  http://photofestival.gr/
Επικοινωνία: T: 210 9211 750, E: contact@hcp.gr
Κόστος:  Δωρεάν συμμετοχή
Αναδημοσίευση από: Fmag