Jul 31, 2012

17 / 52 No Words Today / No Songs Tomorrow


Λίγο το πρωινό άγριο ξύπνημα, λίγο η ζέστη, λίγο η περίεργη διάθεση..
Θα 'φήσω τη μουσική να τα πει..



UV Pop - No Songs Tomorrow


I had to cry today
Who would have thought
That after killing the song
I’d have been so upset
I’d have been so upset

Death’s toys make me despise
Hate myself, it’s always there
I wanted to do it
I don’t know the reason why

No songs tomorrow
No songs tomorrow

It was part of growing up
From that moment
I’ll keep my word forever
And won’t forget ever

No songs tomorrow
No songs tomorrow

Jul 26, 2012

16 / 52 Alternative Uses - Εναλλακτικές Χρήσεις

 Η δύσκολη πορεία στα βάθη των αιώνων δημιούργησε στον άνθρωπο την ανάγκη να επιβληθεί στη φύση και σε ότι δυσχέραινε την ζωή του. Από τα πρώτα εργαλεία κοπής φτιαγμένα από οψόλιθο και την ανακάλυψη της φωτιάς μέχρι την εξημέρωση της ηλεκτρικής αλλά και της Πυρηνικής ενέργειας, ο άνθρωπος κατασκεύασε αμέτρητα εργαλεία τα οποία εξέλιξε οδηγώντας έτσι τις κοινωνίες στον σύγχρονο πολιτισμό που αμφιταλαντεύεται μεταξύ ηθικής και τεχνολογίας. Κι ενώ το ζητούμενο στην αρχή ήταν η κάλυψη βασικών αναγκών, τώρα η χρήση των εργαλείων – χρήσιμων αντικειμένων, παίρνει μία νέα τροπή. Τα ίδια αντικείμενα σε νέες χρήσεις που επιτάσσουν οι τάσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Ηλεκτρικό σκουπάκι.

Jul 22, 2012

15 / 52 Φωτογράφος και παραλία.



Το post αυτό βασίζεται εν μέρη σε πραγματικά γεγονότα.. Όποιος παρεξηγηθεί να έρθει να μου το πεί.. Έχω 12 λίτρα ξύδι να του δώσω... 

Ζεστάθηκες λοιπόν και αποφάσισες να πάρεις τους φίλου σου και να πας θάλασσα. Σχεδιάσατε μια ωραία εκδρομούλα σε μία απονμακρυσμένη παραλία όπου δεν μαζεύεται πολύς κόσμος. Γεμίσατε τα ψυγειάκια με τα απαραίτητα: νερά, τοστάκια και μπύρες.. Φορτώσατε τα αυτοκίνητα το πρωί και τσούκου τσούκου ξεκινήσατε για μία μαγική εξόρμηση στο άγνωστο..  Εννοείται πως πέρα από όλα τα άλλα θα κουβαλήσεις και ένα backpack ειδικά για φωτογραφικό εξοπλισμό..

Jul 7, 2012

14 / 52 Στραβά αρμενίζουμε..

Το έχω σίγουρα ξαναπεί..  Δεν μπορώ να ποστάρω την συγκεκριμένη μέρα που έθεσα ως όρο στην αρχή αυτού του Project. Απογοητεύω την φίλη διαφημίστρια που μου έλεγε "Πρέπει να εκπαιδεύσεις τους αναγνώστες σου ώστε να περιμένουν και να ψάχνουν από μόνοι τους να διαβάσουν το post του 52weeks". Yeaahh right.. Ποιου αναγνώστες? Έχω την εντύπωση ότι τα hits αυξάνονται από μένα και τον κολλητό μου με τα πολλά refresh. Αλλά δεν γαμιέται; Για την μούρλια μας το κάνουμε.

Ώρα 08:30 πμ
29 βαθμούς προς το παρόν και σίγουρα θα φτάσει στους 37 πάλι.. Ο ανεμιστήρας πλέον μόνο ζημιά κάνει και όχι καλό. Ίσως πρέπει να πάρω έναν που να ψεκάζει νερό ή να φτιάξω ένα δωμάτιο ψυγείο? Θα μπορούσα να κάθομαι στο ανοιχτό καπάκι του καταψύκτη με τις δυσάρεστες συνέπειες που όλοι φανταζόμαστε..
Σάββατο πρωί, ξύπνιος από τις 7, να ψαχουλεύω φωτογραφίες ακούγοντας μουσική και καπνίζοντας σαν αράπης. Κόβω το κάπνισμα είπες; Ναι!! Στον 2ο καφέ όμως..  Χμμ δεν μου αρέσει ο όρος αράπης. Το λέει ο σοφός λαός όμως. Σοφός... και λαός. Πάει; Δεν πάει...

Rephrase:


Σάββατο πρωί, ξύπνιος από τις 7, να ψαχουλεύω φωτογραφίες ακούγοντας μουσική και καπνίζοντας σαν π*****ς. Ούτε αυτό βοηθάει αλλά μην κοιτάτε εμένα.. Ο σοφός λαός...

Πως γίνεται σε ένα γραφείο 1μέτρο επί 70 cm με τα πλήρως απαραίτητα επάνω, pc, ηχεία, καφέ, καπνό, cd, κινητά, καλώδια, να χάνεις τον αναπτήρα; Αφού μόλις τώρα άναψα.. Μα φυσικά.. Είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια σου και σκεπάζεται από ένα μικροσκοπικό χαρτάκι που κατά το ψάξιμο δεν σκέφτηκες να σηκώσεις, θεωρώντας ότι τίποτα δεν χωράει από κάτω..

Και αφού κατάφερα να ανάψω το 5ο τσιγάρο και να ρουφήξω άλλη μια γουλιά από τον φραπέ σε θερμοκρασία δωματίου συνεχίζω να αποτυπώνω τις σκέψεις μου..

**/κενό/**

Βάζουμε κάτι πιο ανεβαστκό να ακούσουμε και ερχόμαστε σιγά σιγά στο θέμα μας.
Ή στραβός είναι ο γιαλός ή...

Στις φωτογραφίες σίγουρα δεν έχω γιαλό αλλά ούτε καν ένα ίχνος θάλασσας. Δεν είναι απαραίτητο. Ο λαός το χρησιμοποιεί γενικότερα (ναι ναι για τον σοφό μιλάμε πάντα).

Παλεύω αρκετή ώρα να καταλάβω ποιο είναι το θέμα που έπιασα σήμερα αλλά χωρίς επιτυχία. Έχω πολλά να πω αλλά δεν μπορώ να γράψω και τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι "σφίξαν οι ζέστες"; ή έχει κι άλλο;

Αυτό ήταν. Σταματάω προς το παρόν. Θα ασχοληθώ με τον κήπο και θα επιστρέψω αργότερα με πιο οργανωμένη σκέψη. Ίσως..

Ώρα 01:24 μμ.
35 βαθμοί έξω. Λόγω ζέστης εγκατέλειψα πρόωρα το Project κήπος.Με ένα κεφάλι καζάνι από τον ήλιο και γεμάτος χώματα, βιαστικά για ντουζάκι και τώρα χαλάρωμα..
επειδή βλέπω να συνεχίζω να γράφω χωρίς να θέλω να καταλήξω κάπου θα μιλήσουμε για Αντιθέσεις.

26 Ιουνίου 2012.
Με την Global Art Studios ανεβήκαμε στην πρωτεύουσα με σκοπό να επισκεφτούμε την έκθεση του Κώστα Μπαλάφα, και φυσικά το Athens Fringe Festival όπου συμμετείχαν και άτομα από την ομάδα της Global. Ενδιάμεσα από τα 2 αυτά event είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να τραβήξουμε αρκετές φωτογραφίες με κύριο στόχο να παρουσιάσουμε Αντιθέσεις.

Δεν ξέρω κατά πόσο έπεσα μέσα ή έξω, επομένως το θέμα είναι προς συζήτηση.
Δεν θα πω t;ipota πάνω στις φωτογραφίας γιατί νομίζω ότι είναι αυτονόητο το μήνυμα. Αν βέβαια υπάρξουν απορίες εδώ είμαι εγώ να ξεκαθαρίσω το τοπίο.
1η (δύο φωτογραφίες)













Jul 1, 2012

13 / 52 Revolution?? / Nay..!!


 Οι εξεγέρσεις και τα κινήματα απέτυχαν. Ο λαός ψάχνει διέξοδο στις αναμασημένες πολιτικές ιδεολογίες κωλοτούμπας (κοιτώντας είτε δεξιά είτε αριστερά) ή απλώς γυρνάει το κεφάλι σε μία τρίτη πλευρά;
 Απολιτίκ το ονόμασαν κάποιοι, έλλειψη πολιτική βούλησης οι περισσότεροι αν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι το ονομάζουν "Επανάσταση".
Δεν υπάρχει σωστή και λάθος άποψη γιατί όλοι έχουν δίκιο από τη δική τους πλευρά και άδικο από την άλλη. Το κέρμα έχει δύο πλευρές, ίσως και τρεις (?). Όπως άλλωστε και οτιδήποτε είναι συνυφασμένο με την ανθρώπινη φύση.