Dec 30, 2011

Santa Claus, και λοιπά παρατράγουδα..


Πέρασαν τα  Χριστούγεννα και πάμε full για πρωτοχρονιά. ΝΑΙ ξέρω ότι δεν έκανα post τελευταία.. :P 

Έμπλεξα...  λοιπόν..
Σε 2 μέρες θα ξεμπερδέψουμε με το παλιο-2011 που μας έφερε όλα τα κακά μαζεμένα και πάμε στο καλο-έτος 2012 που θα μας φέρει τόσα κακά όσα δεν φανταζόμασταν ποτέ..  Ίσως αν το καλοσκεφτούμε όλες εκείνες οι ευχές του στυλ "Ο καινούριος χρόνος να σου φέρει υγεία, αγάπη, ευτυχία, ηρεμία, χρήμα, σπίτι, αυτοκίνητο, εργασία, πισίνα, καινούριο pc και ένα ακριβό κινητό" δεν απευθύνονταν σε μας (αλλά σε κανέναν βουλευτή, οικονομολόγο, μαυραγορίτη, μεγαλοβιομήχανο κτλ κτλ). Υγεία ευτυχία και μία καλή ευκαιρία  εργασίας νομίζω ότι θα ήτα αρκετό για όλους μας. Αλλά ακόμη και αυτά εξαφανίζονται σιγά σιγά.
 Ό μόνος που σίγουρα δεν θα χάσει τη δουλεία του ποτέ  είναι ο Άγιος Βασίλης προϊόν της  TheCoca-Cola Company από το 1930. Ρε αφήστε τον άνθρωπο να βγει στη σύνταξη επιτέλους. Τόσα βαρέα και ανθυγιεινά έχει μαζέψει , έχει ξεπεράσει άλλωστε και το όριο ηλικίας όσον αφορά την ορθόδοξη εκκλησία από το 390 μ.χ.  
Η ιστορία του συγκεκριμένου κυρίου είναι ιδιαίτερα μπερδεμένη. Όλοι σχεδόν οι λαοί έχουν στην κουλτούρα τους κάποιον παππού ο οποίος έφερνε δώρα σε όσους, μικρούς ή μεγάλους, ήταν καλοί και πολλές φορές τιμωρούσε εκείνους που έκαναν αταξίες η εγκλήματα.

Πληροφορίες για τον Santa Claus Wiki


Επειδή αν και άθεος δεν κατακρίνω τα πιστεύω κανενός (αρκεί να μην μου τα επιβάλει)  θα αφήσω τον Βασίλειο της Καισαρείας ή αλλιώς τον Μέγα βασίλειο, Αρχιεπίσκοπο – Ιεράρχη κτλ κ θα πιάσω τον ερυθρόλευκο, στρουμπουλό κύριο με την κατάλευκη γενειάδα που κατοικεί σε ένα αυθαίρετο στον βόρειο πόλο τόσο μεγάλο ώστε να χωράει μερικές χιλιάδες ξωτικά άγνωστης ηλικίας, που όλο το χρόνο δουλεύουν πυρετωδώς χωρίς άδειες και ρεπό για να καλύψουν τις ανάγκες της ζήτησης μίας τεράστιας αγοράς. Οπότε μιλάμε για ένα ας πούμε υποτιθέμενο κρατίδιο το οποίο λειτουργεί μόνο και μόνο για να συντηρεί τις καπιταλιστικές κοινωνίες. Οι μόνες στιγμές χαλάρωσης των ξωτικών πιθανότατα θα είναι οι ώρες που ο Santa έχει επιβιβαστεί στο έλκηθρό του και πετάει από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό και από σπίτι σε σπίτι για να αφήσει τα δώρα του κατεβαίνοντας από την καμινάδα (?).. 

Για το χωριό καταλήγουμε: 
  • χρησιμοποιεί δικούς του πόρους για να παράγει άγνωστη μορφή ενέργειας για την βιομηχανία του και την λειτουργία του γενικότερα,  
  • πρόκειται για μία κοινωνία όπου όλοι δουλεύουν για το Κράτος (Santa Claus),  
  • παράγονται μεταξύ άλλων και επώνυμα προϊόντα με official στάμπες (παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα κ.α.) τα οποία κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και συνήθως κατασκευάζονται στην Κίνα άρα πρόκειται για μία βιομηχανία μαϊμού προϊόντων κατά παραγγελία.
Για τον υπερ-αιωνόβιο ηγέτη:

Έχει ανακαλύψει σίγουρα το ελιξίριο της νιότης αλλά χρειάστηκε κάπου στα 70 χρόνια για να το τελειοποιήσει το οποίο στην συνέχεια έδωσε και στα ξωτικά κάνοντάς τους και μία τυπική στείρωση ώστε να διατηρεί τον πληθυσμό σε σταθερά επίπεδα με την μέγιστη εξειδίκευση στην δουλειά τους από τη στιγμή που δεν έχει την ανάγκη εκπαίδευσης νέου προσωπικού. 
Είναι μεγάλος εφευρέτης και γενετιστής.. Το όχημα του συγκεκριμένου κύριου είναι ένα παραδοσιακό έλκηθρο των Εσκιμώων που σέρνεται από ταράνδους. Τα ζώα αυτά είναι γενετικά τροποποιημένα με γονίδια από μύγες (που μπορούν να απογειωθούν κάθετα αλλά και προς κάθε κατεύθυνση) ώστε να μπορούν να πετάνε με την ταχύτητα του φωτός. Ο οδηγός τάρανδος είναι ένα ταλαιπωρημένο ζώο προερχόμενο από πειράματα του ίδιου του Santa πάνω στην μετάλλαξη που μπορεί να επιφέρει το εμπλουτισμένο ουράνιο στους ιπτάμενους ταράνδους. Η απόδειξη είναι η φωσφορίζουσα μύτη του. Επομένως  καταλήγουμε στο ότι χρησιμοποιείται πυρηνική ενέργεια για να παραχθεί ηλεκτρισμός για τις ανάγκες του χωριού εδώ και εκατοντάδες χρόνια..
Τελειοποίησε  το πέταγμα με πτητική μηχανή που δεν διαθέτει πτερύγια ή κινητήρα. Κατάφερε να επιτύχει ταχύτητα μεγαλύτερη από του ήχου και ίσως πλησιάζει και την ταχύτητα του φωτός. Και όλα αυτά πολλά χρόνια πριν οι αδερφοί Wright  συλλάβουν την ιδέα του αεροπλάνου.



Στην πραγματικότητα: 
Καταφέρνει  ακόμη και ως φανταστικό πρόσωπο να εμφανίζεται μπροστά σε ανθρώπους, σε ραντάρ αεροδρομίων, σε αεροπλάνα και δορυφόρους. Ακόμη και στρατιωτικές υπηρεσίες παρακολουθούν επίσημα τις κινήσεις του από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι την αλλαγή του χρόνου. Συντηρώντας την φανταστική ιστορία. .  Έτσι ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη έχει μπει στην διαδικασία να δεχθεί ένα προϊόν διαφήμισης ως έθιμο. Παράλληλα η The Coca Cola Co έχει καταφέρει με αυτό το έθιμο να υπενθυμίζει το όνομα της κάθε φορά που κάποιος βλέπει έναν γενειοφόρο στρογγυλό και κοκκινοντυμένο κύριο.


Γιατί και πως? 

Βασική προϋπόθεση να είσαι καλό παιδί, να έχεις τζάκι ή παράθυρο, γάλα και μπισκότα γιατί αλλιώς παρεξηγείται και μπορεί την επόμενη χρονιά να βάλει στην λίστα με τα κακά παιδιά και τότε αρχίζουν τα δύσκολα για σένα..  Σύμφωνα με την ταινία Rare Exports ο  Santa Claus είναι ένας έκπτωτος άγγελος ίσως και ο Διάβολος ο ίδιος ο οποίος με την βοήθεια των ακολούθων του, των ψεύτικων Αϊ Βασίληδων που κυκλοφορούν τα Χριστούγεννα και λίγο πριν, εντοπίζει τα κακά παιδιά, τα μαζεύει και τα τιμωρεί με φριχτούς τρόπους. Το αποκορύφωμα δε είναι ότι στο τέλος τα τρώει ενώ είναι ακόμη ζωντανά.  Αντίθετα τα καλά παιδιά τα επιβραβεύει με φρούτα, τρόφιμα κτλ . 


 O Santa Claus χρησιμοποιεί τους μαγικούς ταράνδους και το μαγικό του έλκηθρο και πετάει. Μπορεί να φτάσει σ όλα τα παιδιά του κόσμου σ μια νύχτα κ μάλιστα την ιδία στιγμή στις 00:01 το αργότερο. Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν ήμουν μικρός αλλά στην πορεία τα ξεκαθάρισα κάπως τα πράγματα.. και να πως γίνεται.. η γη γυρίζει χρόνια τώρα.. για να κάνει μία περιστροφή 23 ώρες, 56 πρώτα λεπτά και 4 δευτερόλεπτα χονδρικά βάζουμε 24 ώρες. Επομένως αν ο Santa Claus κινείται ανάποδα προς την κίνηση της γης και με την αντίστροφη ταχύτητα τότε το σημείο που θα βρισκόταν κάθε στιγμή θα είχε την ίδια ώρα με το προηγούμενο. Με λίγα λόγια για 24 ώρες θα μπορούσε να βρίσκεται εντός του χρονικού πλαισίου 00:00-00:01. Για να το κάνει όμως αυτό θα πρέπει να κινείται αντίθετα προς την περιστροφή της γη με ταχύτητα 1.674,4 χλμ./ώρα. Και ας υποθέσουμε ότι έχει τον τρόπο για να το καταφέρει. Αυτό όμως του επιτρέπει να βρίσκεται μόνο σε ένα σημείο πάνω στον Ισημερινό. Πως θα επισκεφτεί όλες τι περιοχές από τον βόρειο πόλο μέχρι τον νότιο? Ίσως τελικά σε αυτό το σημείο είναι η μαγεία. Ωραία λοιπόν έχει 24 ώρες για να ταξιδέψει σε κάθε χώρα σε κάθε πόλη ή χωριό, σε κάθε κτήριο και σε κάθε σπίτι. Αυτό δεν το κάνει ιδιαίτερα εύκολο. Αν σκεφτούμε ότι πρέπει να προσγειωθεί, να μπει σε κάθε σπίτι, να φάει τα κουλουράκια να πιει λίγο γάλα να βγάλει τα δώρα να τα μαζέψει να ανεβεί στο έλκηθρο και να απογειωθεί. Έπειτα όμως μου ήρθε και κάτι άλλο στο μυαλό. Ότι για τους καθολικούς έρχεται τα Χριστούγεννα, άρα αυτομάτως γλυτώνει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. 2 μέρες είναι σίγουρα καλύτερες από μία.










ίσως ήταν ανούσια η ανάλυση αυτή αλλά τι να κάνουμε είναι επίσης ανούσιο να διατηρούμε τέτοια έθιμα από τη στιγμή μάλιστα που ναι μεν τα μεταφέρουμε στα παιδιά μας αλλά δεν είμαστε σε θέση να το υποστηρίξουμε πλήρως με τις αγορές που απαιτούνται..
Για να μην το κουράσω κ άλλο γιατί έχασα και
λίγο την σειρά μου θα κλείσω σήμερα με τις ευχές μου. Εύχομαι ο χρόνος που πέρασε να φύγει και να πάει στον αγύριστο.. και να μείνει εκεί. Να τον θυμόμαστε μόνο για τις ευχάριστες στιγμές που μας χάρισε και για τους καινούριους φίλους που κάναμε. Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να μας φέρει υπομονή, ηρεμία, υγεία και ειρήνη. Και φυσικά όρεξη για να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε όσα θα μας βρουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Καλή χρονιά και να έχουμε και σιδερένια νεύρα.. :D χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν :P


Υ.γ το post σήμερα ήταν λίγο περίεργο το παραδέχομαι. Αν όλα πάνε καλά ίσως επιστρέψω με ένα ακόμα πριν αλλάξει η χρονιά ίσως όμως κάνω ποδαρικό.. θα δείξει :P